Fasadmålning, fasadtvätt Stockholm

Fasadmålning, fasadtvätt Stockholm

Ett rent och vackert hus är viktig för själen och ögat. Dem flesta människor gillar ett rent hem och man lägger enormt mycket tid invändigt men hur ser ens hus ut utvändigt? En ren och snygg fasad lyfter ett helt hus och är inte bara snyggt utan viktigt för husets funktionalitet och livslängden på fasaden. Denna artikel kommer att handla om fasadmålning men också fasadtvätt som oftast brukar gå hand i hand och det i Stockholm. Artikeln kommer också att reda ut hur det kan vara att göra det själv jämfört med att anlita en firma och viktiga saker man bör tänka på.

En ren och vacker fasad höjer värdet på bostaden

En ren och snygg fasad är inte vara vackert estetiskt utan viktigt för att fasaden ska hålla och skydda huset för en lång tid framöver. Att måla en fasad låter kanske inte så komplicerat men faktum är att det finns väldigt mycket att tänka på. Fasadtvätt är något enklare och kräver inte lika mycket tillbehör men kräver ändå god planering. Beroende på material av själva fasaden så bör man kolla upp vilka material som passar till vilken fasad och om hela fasaden är tillgänglig, vissa områden kommer man kanske inte åt och då kan det vara en god idé att anlita en firma.

I Stockholm finns en hel del företag som utför både fasadmålning och/eller fasadtvätt men regel brukar var att en firma inom fasad kan utföra båda delarna så att man slipper anlita två olika firmor. En stor anledning till att man bör anlita en firma är för att dem naturligtvis har den erfarenhet men också kunskap som krävs.

Få känner till vissa saker som att exempelvis högtryckstvätt oftast är skadligt för fasaden och vilka material som funkar till vilken yta varför det är en god idé att anlita en professionell firma. Sedan beror det naturligtvis på i vilket syfta man vill göra rent fasaden, är det en vanlig tvätt för att fasaden är något smutsigt eller är det för att det finns klotter eller något annat på fasaden. Som oerfaren kan det tyckas ganska simpelt att måla över en fasad men många som gör det själv är ofta tvungna att senare anlita en firma för att jobbet inte är grundligt gjort.

I Stockholm finns det över 300 firmor som utför både fasadmålning och fasadtvätt. Dem allra flesta firmor erbjuder en gratis konsultation och inspektion och sedan får man ett prisförslag. Som köpare av dessa tjänster bör man kolla upp företaget, hur lång erfarenhet, vilka försäkringar som finns etcetera

En dålig utförd fasadmålning kanske inte är livshotande men kan bli en dyr historia om inte erfarna målare gör det rätt från början varför det är ett gott råd att undersöka och se firmans referenser innan dem början utföra arbetet. Att måla om en fasad höjer priset på en bostad och kan i vissa fall få ett hus att se 25 år yngre ut. Alla husägare bör unna sig en fasadmålning men framför allt en fasadtvätt, det må kosta några slantar men är ack så vackert då resultat brukar bli bländade fint.

GOOGLE