Fler plastikoperationer i Oskarshamn

Fler operationer ska utföras på sjukhuset i Oskarshamn. Bland annat ska fler plastikkirurgiska ingrepp göras i Oskarshamn.

– Totalt sett ska det bli mer dagkirurgi i Oskarshamn, berättar landstingspolitikern Yvonne Hagberg (S).
Yvonne Hagberg bekräftar också att fler plastikkirurgiska operarationer ska göras i Oskarshamn. Det blir en effekt av att fler överviktiga ska opereras i Oskarshamn med så kallad Obesitaskirurgi. Ingreppet går ut på att krympa magsäcken så att patienten efter operationen inte kan äta lika mycket som innan operationen.
En tredjedel av de överviktiga som opereras får problem med att de får ett överskott av hud när de går ner i vikt. De här patienterna kommer att opereras i Oskarshamn.
Redan idag opereras ett par hundra överviktiga personer om året. Nästa år kommer antalet att öka med ungefär 100. En tredjedel av dessa behöver efter operationen också opereras för att få bort sitt överskott av hud. De här operationerna ska göras på sjukhuset i Oskarshamn.

Källa

GOOGLE