Rumpförstoring med eget fett. Klinikens överläkare ger svar i intervju med Stavanger Aftenblad

Dr. Kalaaji, överläkare vid Oslo Plastikkirurgi blev intervjuad av Stavanger Aftenblad om den explosiva ökningen av rumpförstoring med eget fett.

”Rumpförstoring med eget fett är en naturlig behandling. Jag anser att det är en sund utveckling att fler tänker på återvinning av eget fett – att man recirkulerar det, istället för att bara kasta det. Det tycker jag är bra – det är miljövänligt och en vinn-vinn-situation för patienterna.”

Kalaaji har nästan varje dag konsultationer med kvinnor som överväger en större rumpa, men han säger att han är försiktig med vem han faktiskt opererar.

”Vi opererar inte någon bara för att operera – det ska finnas en bra anledning till varför de önskar att göra det här. Dom som har en ofördelaktig fettfördelning på kroppen är väldigt goda kandidater. Om men exempelvis har fettöverskott runt magen och på låren, kan det bli oproportionellt i förhållande till rumpan. Då kan man ta fett från dessa områden och sätta in i rumpan för att få en finare harmoni och bättre symmetri.”

Han säger nej till de som efterfrågar en så kallad ’ballongrumpa’, där kändisar som Kim Kardashian og Nicki Minaj ofta är inspirationskällan.

”Medierna sätter griller i huvudet på unga tjejer och kvinnor – och män, för den sakens skull. Det tycker jag är en olycklig utveckling, då det skapar orealistiska förväntningar. Det är cirka 10-20 procent av våra patienter som efterfrågar en ballongrumpa. Då säger jag nej. 80-90 procent av de som kommer hit är förnuftiga och har realistiska förväntningar.”

Dom vanligaste orsakerna folk uppger till varför de önskar en rumpförstoring, är enligt Kalaaji att de antingen har en platt rumpa, assymetriska skinkor eller att de har en rumpa som är mycket mindre än låren.

”En större rumpa kan öka livskvaliteten hos någon. Men det är klart att estetik också spelar in i valet, inte bara de praktiska orsakerna. Om man siktar på att re-designa sig själv för att likna någon annan, anser jag att det är en osund utveckling – oavsett vilket ingrepp det handlar om. Det är viktigt att se efter sina egna behov och utgå från dom. Kniven ska vara den sista utvägen. Dom flesta av våra patienter har en geniun anledning att göra något med sin kropp.”

Läs intervjun här:

Ставангер Aftenblad стр. 1

Ставангер Aftenblad стр. 2

Ставангер Aftenblad стр. 3

GOOGLE