De senaste trenderna inom plastikkirurgi

”Så naturligt som möjligt”.

Nyheter24 fanns på plats på Grand Hotel i Stockholm för att bevaka de senaste trenderna inom plastikkirurgi när Beauty Through Science-kongressen, Skandinaviens största läkarstämma för plastikkirurger, gick av stapeln. Akademikliniken arrangerade kongressen för femte året i rad.

Över 300 internationella kirurger samlas i tre dagar för att ta del av den svenska tekniken inom plastikkirurgi. Under kongressen pratar man bland annat om de senaste skönhetsingreppen bland stjärnorna på Broadway, hur fett kan flyttas runt på kroppen och att ha sitt eget ärr som halsband.

Stefan Nilsson, trendspanare, berättade om de största trenderna i USA just nu.

– Det kommer att bli mycket populärt med snabba budgetingrepp. Man ska till exempel kunna gå in på Pressbyrån på lunchen för att injicera botox för 250 spänn, berättar han.

Stefan pratade även om att fetma är på kartan. Man flyttar fett från en annan kroppsdel och lägger in det på det ställe man vill förändra, till exempel fett från stjärten till pannan.

Den mest uppseendeväckande trenden var att man ska spara sina utskurna ärr som man sedan ska bära som halsband eller armband.

Dr. Per Hedén, docent i plastikkirurgi och arrangör av kongressen, pratade mycket om den svenska trenden inom plastikkirurgi där det gäller att se så naturlig ut som möjligt.

– Svenskar vill inte se opererade ut, berättar Per.

Han berättar att istället för att lägga in stora bröstimplantat så pratar man om form. Man vill återskapa de naturliga formerna istället för att förstora eller förminska. Något som även var nytt var att man kunde se resultatet i förväg genom ett digitalt provrum så man vet precis hur det kommer att se ut innan operationen.

Källa

GOOGLE